id. kisjeszeni Jeszenszky Pál sírja

Jeszenszky Pál (nagy-jeszeni), ágost. ev. lelkész és főgymnasiumi tanár, szül. 1831-ben Losonczon; előbb Gömör-Panyiton segédlelkész volt; 1866. decz. 23. az egyházi gyülekezet iglói segédlelkésznek választotta s 1867. jan. 17. átvette hivatalát és egyszersmind 1869-től tanár volt az iglói ev. főgymnasiumban, hol a görög és latin nyelvet és vallást tanította. Később főigazgatói tollnok Pozsonyban. 1921- ben hunyt el.
Programmértekezése az iglói ág. ev. főgymnasium Értesítőjében (1867. Tanszéki beszéd.); czikkei a Prot. Egyh. és Isk. Lapban (1876–77., 1889. A görög nyelv tanításáról).
Munkája: Adalékok egyházi és politikai viszonyainkhoz. Lőcse, 1890.

TelepülésIgló [Spišská Nová Ves]
Pontos helyszín, címÖreg temető
Készíttető neveJeszenszky család
LétrehozóGrünapfel
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Feliratid. kisjeszeni / Jeszenszky Pál / szül. 1831. november. 8. / megh. 1921. julius 17. // Fisczer Miklós / 1854 - 1930 / és neje / szül. kisjeszeni / Jeszenszky Matild / 1863 - 1935
iglo-jeszenszky-pal-sirja (3)
iglo-jeszenszky-pal-sirja (4)