Iglói Színház és Vigadó

Az eklektikus-szecesszió jegyeit mutató épület eredetileg állandó magyar színháznak épült Gerstner Kálmán (Pest, 1850. október 9. – Budapest, 1927. augusztus 25.) tervei szerint, de Trianon után ezt az intézményt is az új hatalom vette át.
Az épületet 1899–1902 között emelték. Gerster Kálmán építész úgy tervezte az épületet, hogy a színházon kívül egy szállodának, koncertteremnek és kávéháznak is helyt adott.
Az épület fő díszítőeleme Igló város hattyút ábrazoló címere, mely az ének és költészet jelképe is. Figyelemre méltó Hanula József (Háromszlécs, 1863. április 4. – Igló, 1944. augusztus 22.), iglói festő freskója is.

TelepülésIgló [Spišská Nová Ves]
Pontos helyszín, címSétatér 4. (ma Városháza tér) - Radničné námestie 4.