Nosz Lajos gyógyszerész sírja

Az iglói NOSZ LAJOS 1862. október 23-án született. Középiskoláit városában, majd Miskolcon végezte, Budapesten szerzett gyógyszerészoklevelet 1886-ban. Az egyéves önkéntes katonai szolgálatot követően átvette a szomolnoki Frenda-féle gyógyszertár vezetését benősülve a családba (felesége FRENDA MALVIN). 1894-ben megvette GÄRTNER jól menő patikáját, amelyet visszavonulásáig, 1901-ig vezetett. Az MKE iglói osztáyának a pénztárosaként is tevékenykedett, illetve ellátta a város Önsegélyző Egyletének pénztárosi tisztét is.

TelepülésIgló [Spišská Nová Ves]
Pontos helyszín, címÖreg temető
Készíttető neveNosz család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratNosz / Lajos/ gyógyszerész / * 1862. okt.23. / † 1927. máj. 2. / Halálnak nincs hatalma / Az élet felett, / A sírnál őrködik / Az örök szeretet. / Áldott legyen drága emléked!
ForrásinformációkGyógyszerészettörténet, 2008. november, VI. évfolyam, 3–4. szám, 18. oldal
iglo-nosz-lajos-sirja (2)