Klein Ottó 1848-as főhadnagy sírja

Klein János Sámuel iskolaigazgató és Solcz Erzsébet fia. Igló, Szepes m., 1830. júl. 21., evang. Diák. Nőtlen. (Később megnősült és családot alapított.)
1848. szept.14. beáll a cs. kir. 10. Vilmos huszárezredhez, melynek négy századával októberben csatlakozik a a honvédsereghez (a feldunai sereghez). 1849. jan. 3. a tétényi ütközetben megsebesül. Febr. 23 (48. dec.16.) – hadnagy, jún.11 (1.) – főhadnagy ezredénél uo., ill. a Kmety-hadosztályban.
A szabadságharc végén kimenekül, de még 1849 őszén hazatér. 1850 februárjában besorozzák a cs. kir. 10. huszárezredhez. 1851-hadnagy, 1854 – főhadnagy, 1858 – százados, 1869 – őrnagy, 1873 – alezredes, 1877 – ezredes. 1880. nyugalmazzák. Lovagi címet kapott.
1890. Iglón él, a Szepes megyei Honvédegylet tagja. Karlsbadban halt meg 1892. ápr. 27-én.
Földi maradványait az iglói családi sírbolt rejti.

TelepülésIgló [Spišská Nová Ves]
Pontos helyszín, címÖreg temető
Készítés időpontjaa 19-ik század második fele
Készíttető neveKlein család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratKlein János Soma / és családjának sírboltja. // Klein Otto lovag / * 1830. julius 21. / † 1892. áprílis 27.
iglo-klein-otto-sirja (2)
iglo-klein-otto-sirja (3)