Bodon Dezső a református egyházközség gondnokának a síremléke (Balogvölgy)

Bodon Dezső (1929-1993), nemesradnóti földműves, a református egyházközség gondnoka 1970 és 1974 között. A Bátkai Állami Gazdaság elismert traktoristája volt. Mács József a Balog-völgyi óriás c. könyvében a következőt írja róla: “1961-ben érlelődött meg benne a gondolat, hogy a lovak farától átül a traktor nyergébe. Jelentkezett a traktorvezető-tanfolyamra.”

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető alsó része
FeliratItt nyugszik / Bodon Dezső / 1929-1993 / Bodon Szerénke / szü. Gál / 1931-2003 / Halhatatlan lelke nálad örvendez már Istenünk / De szívünk még ő utána fáj és könyben ég szemünk. / Nyugodjatok békében.
Gondozását felügyelihozzátartozók
ForrásinformációkA Nemesradnóti Református Egyházközség anyakönyve és a presbiteri jegyzőkönyvek ifj. Pósa Dénes gondnok közreadásában, Mács József: Balog-völgyi óriás (1986).
nemesradnot-Bodon-Dezso-gondnok (1)
nemesradnot-Bodon-Dezso-gondnok (2)