Pósa Ferenc Bedécs síremléke (Balogvölgy)

Pósa Ferenc Bedécs gazdálkodó.Tényleges katonai szolgálatra 1898-ban vonult be a losonci cs. és kir. 25. gy.-ezred kötelékébe, és Bécsben nyerte kiképzését. A világháború kitörésekor a 16. népfelkelő gy.-ezred állományában ment ki az orosz harctérre, ahol Brody, Rovno, Krakkó és Přzemysl körül vett részt nagyobb ütközetekben, és 1918 novemberében szerelt le őrmesteri ranggal. Károly Csapatkereszt (K.cs.k.) tulajdonos.

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető felső része
Készíttető nevePósa Rudolf
FeliratItt nyugszik / Pósa Ferencz B. / szül. 1877 máj. 27 / megh. 1955 dec. 4. / neje / Pósa Irma / szül. 1881 nov. 13 / megh. 1926 jún. 10. / Béke poraikra! / Emlékét állíttatta fia / Pósa Rudolf
Gondozását felügyelihozzátartozók
ForrásinformációkA Nemesradnóti Református Egyház anyakönyve (Pósa Dénes gondnok közreadásában) / A magyar katona, századunk legszebb magyar csatái, Budapest 1943, Ajtay Endre szerkesztésében
nemesradnot-posa-ferenc-sirja (3)
nemesradnot-posa-ferenc-sirja (4)