Pallay Miklós áldozópap sírja

Pallay Miklós Hybben Liptó Megyében született 1868. november 26-án. A teológiából babérkoszorúsi címet szerzett. Pappá szentelte Pribék István veszprémi segédpüspök 1894. szeptember 10-én. A bécsi Augustineumban 1893. április 22-én, majd Rómában a Magyar Történeti Intézetben folytatta tanulmányait. Püspöki szertartó és könyvtáros 1895-től. 1900-tól lett tábori lelkész. II. oszt. hadi Érdemkereszt kitüntetéssel 1915-ben nyugalomba vonul Érsekújvárra. 1948. december 10-én hunyt el.

TelepülésÉrsekújvár, Újvár [Nové Zámky]
Pontos helyszín, címSzent József temető - Cintorín sv. Jozefa
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratItt nyugszanak / Ft. Pallay Miklós / áldozópap élt 80 évet / és a likvidált Babka-temetőből / 1962. 9. 8-án áthozott 5 ferences / páter földi maradványai. / Nyugodjanak békében.
ersekujvar-pallay-miklos-sirja (2)
ersekujvar-pallay-miklos-sirja (3)