Nepomuki Szent János-szoborcsoport

A háromszög hatású szoborcsoport oszlopszerű talapzatán Nepomuki Szent János-szobor, dicsfénnyel, ezen hatágú csillagokkal. Jobb kezére helyezve a feszület, baljában pálmaággal. Az oszlopzat alsó része körül csigavonalas talapzatokon további szentek szobrai: Szent Flórián, Szent Rókus és Szent Sebestyén. Három angyalkás figurával, kezükben kürttel. Az objektum elülső részét nézve egy oltárasztal-szerűséget látunk, ez alatt egy barlangban Szent Rozália fekvő szobrát.

TelepülésÓgyalla [Hurbanovo]
Pontos helyszín, címÓgyalla-Bagota, Érsekújvári út
Készíttető nevefeltehetően az Ordódy család
Készítés céljának ismert okavallásosság
Gondozását felügyelikatolikus egyház, város
ForrásinformációkVö: Bagin Árpád, "Ógyalla és Bagota kataszterének szakrális kisemlékei", in Acta Ethnologica Danubiana 7 (2005), 167-170. * https://www.hurbanovo.sk/restaurovanie-stlp-sv-jana-nepomuckeho-v-bohatej/
ogyalla-bagota-nepomuki-4
ogyalla-bagota-nepomuki-5