Basternák László sírja

Basternák László a legjelentősebb ógyallai politikus, aki 2003-2006 között a polgármesteri széket is betöltötte. Ezt megelőzően a képviselő testületben dolgozott, a Pénzügyi Bizottság elnökeként. Érdemei között tartjuk számon az ógyalla-bagotai ipari park létrehozását, 16 lakásos lakótömb létrehozását, a csatornahálózat bővítését, az Ógyallai Kulturális Napok városi rangra emelését, a fiatal tehetségek elismerését – közülük többen azóta már orvosként dolgoznak –, a Jókai-szobor, a fából készült üdvözlő táblák elkészíttetését Ógyallán és Bagotán, de a katolikus templom külső felújításánál is tevékenykedett. Polgármestersége alatt sor került a városi egységek racionalizálására, átszervezésére is. Emlékét őrzi a Basternák László Polgári Társulás (Sportnap, Adventi Nap).

TelepülésÓgyalla [Hurbanovo]
GPS47.868676, 18.202577
Pontos helyszín, címÓgyalla, köztemető. https://www.cintoriny.sk/cintorin/mapa.php?prve=1&idh=95001568&ID_Obec=726&ID_Cintorin=95&identify=1&MAX_BODY_X=1600&MAX_BODY_Y=860
Készítés időpontja2011 táján
Készíttető neveBasternák Ildikó
FeliratBasternák László / * 1956.7.13. † 2010.7.9. / Az idő az igaz, és eldönti / azt, ami nem az ...
Gondozását felügyeliBasternák Ildikó, Ógyalla
ogyalla-basternak-laszlo-sirja-2