Hősök emlékműve

Hősök emlékműve

A hősök emlékműve egy műkő alkotás. Magasabb középső részét egy kereszt díszíti, a két alacsonyabb szárnyon pedig egy-egy fekete-márvány emléktábla látható az elesett hősök nevével. A tábla felett sisakdísz van puskával és karddal, lent pedig egy pálmaág.

TelepülésApátújfalu [Opatovská Nová Ves]
Pontos helyszín, címAz apátújfalusi templom kertjében található.
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratBal szárnyon: 1914-1918 / SIKET JÓZSEF / SIKET JÓZSEF / HEGEDŰS JÁNOS / HEGEDŰS ANDRÁS / RIMÓCZI IMRE / RIMÓCZI JÓZSEF / RIMÓCZI BERTALAN / JERGYíK JÁNOS / KOSíK JÁNOS / KOSÍK SÁNDOR / TOLNAI MIHÁLY / PÁRIS ISTVÁN / AMBRÓZI JÁNOS / KÁGER REZSŐ / SIKET ISTVÁN // Jobb szárnyon: 1942-1945 / SIKET GYÖRGY / ZÖLLEI JÓZSEF / ZÖLLEI JÁNOS / SIKET JÓZSEF / PÉTER ISTVÁN / LIPTÁK ISTVÁN / HUSTYAVA ISTVÁN / RIMÓCZI JÁNOS / HECSEI ISTVÁN / OPÁNSZKI JÁNOS / BABOLCSA JÓZSEF / PETÉNYI KÁROLY / KARCZAG FERENC / BEVÍZ JÁNOS / FRANKÓ JÓZSEF / MOLNÁR JÓZSEF / POHÁNKA JÁNOS / PETROVICS JÓZSEF / BARTOS BÉLA
Gondozását felügyelirómai katolikus egyház
ForrásinformációkCsáky Károly: Két falu egy sodrásban –Képek Apátújfalu múltjából és jelenéből, Apátújfalu Önkormányzata, 2014. 99. * Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
Hősök emlékműve
Hősök emlékműve