Az apátújfalusi harangláb

A harangok nem ismernek határokat” című projekt (Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013) keretén belül a terényi ARTTÉKA Művészet Határok Nélkül Egyesület, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön és Apátújfalu Önkormányzata együttműködéséből jött létre a modern faluközpont.
A patak vízügyi szabályozásával, duzzasztó építésével hoztak létre egy szigetet, melyre az önkormányzat épületétől vezet egy emelkedő sétány. A sétány fahíddal folytatódik, mely egyre tovább emelkedve jut el a haranglábhoz és a szigeten kialakított látványtóhoz.
Apátújfaluban a terényi születésű Ybl Miklós-díjas Karaba Tamás tervei alapján készül el a harangláb 2014-ben.

TelepülésApátújfalu [Opatovská Nová Ves]
GPS48.114802, 19.275274
Pontos helyszín, címA Keszihóci (Dacsókeszi) és a Csábi-patak összefolyásánál, a Nagyhíd közelében, az önkormányzat mögötti parkban található.
Készítés időpontja2014
Készíttető neveARTTÉKA Művészet Határok Nélkül Egyesület, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, és Apátújfalu Önkormányzata
LétrehozóKaraba Tamás
FeliratAPÁTÚJFALU / OPATOVSKÁ / NOVÁ VES / 2014