2024. április 20.

„Magyar nyelvű szöveg olvasható egy Gazdik-sír fölé emelt fehér vaskorpuszos szürke műkőből emelt feszületen is: „Gazdik / Antal / szül. 1852. jan. 18. / megh. 1886. okt. 31. / és fia / Árpád / szül. 1885. febr. 17. / megh. 1888. okt. 15.“ Talán ő még Mikszáthtal is barátkozhatott.”

TelepülésSzklabonya [Sklabiná]
GPS48.156550, 19.357317
Pontos helyszín, címA helyi köztemetőben a található, nem messze a Mikszáth szülők és Mariska sírjától.
FeliratGAZDIK / ANTAL / 1852 / 1886 / és fia / ÁRPÁD / 1885-1888
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkCsáky Károly: Mikszáth Kálmánnal szülőföldjén (2) Irodalmi Szemle 1958-2014, 2008. 2008/2 MÚLT ÉS EMLÉKEZET * https://library.hungaricana.hu/hu/view/IrodalmiSzemle_2008/?pg=194&layout=s * Varga Emese,Ipolynyék, 2016.
Gazdik-sír
Gazdik-sír