Viczay Pál sírja

Viczay Pál sírja

1930. április 23-án született Pozsonyban. Zenei szakelőadó, zenei szakíró, énekes (meghalt Pozsonyban, 1989. október 24-én, Rétén temették el). Szülővárosában végzett konzervatóriumot, zenei események, hangversenyek, zeneműkiadások szervezője, 1981–1988 között Pforzheimben operaénekes. Több tankönyv, módszertani segédanyag, kórusmű-összeállítás szerzője, összefoglalta a csehszlovákiai magyar énekkari mozgalom történetét is (1973).
1961-től a Csemadok Zselízi Országos Népművészeti Fesztiváljainak szervezője volt. 1962–1970 között az Ifjú Szívek igazgatója, 1971–1979 a CSMTKÉ szervező titkára, a Csemadok KB művészeti osztályának vezetője. 1981–1988-ban a pforzheimi (NSZK) Városi Színház operaénekese.
Főbb művei:
Kulcsár Tibor-Viczay Pál: Gyermekkarok, Pozsony, Népművelési Intézet (Osvetový ústav), 1961
Viczay Pál: Adalékok a csehszlovákiai magyar énekkarok történetéhez, Pozsony, Népművelési Intézet (Osvetový ústav), 1973
Janda Iván-Viczay, Pál: Népek barátsága egy,- két,- három- és négyszólamú kórusművek gyermekkar, nőikar, és egyneműkar részére, Pozsony, Népművelési Intézet (Osvetový ústav), 1975

TelepülésRéte [Reca]
Pontos helyszín, címkatolikus temető