Rétei harangláb lélekharanggal

Réte Község Önkormányzata 2013. november 2-án tartotta a ravatalozó előterében álló harangláb és lélekharang felavatási ünnepségét. Az eseményen megjelent Pozsony megye képviselője, Gujber László is.
A hagyományteremtő megemlékezésen felolvasták a falu azon polgárainak névsorát, akik az adott évben hunytak el, s mindegyikük emlékére egy-egy gyertyát gyújtottak. Végül az önkormányzat és a lakosok nevében koszorút helyeztek el valamennyi eltávozott emlékére, akik a temetőben nyugszanak.
Metzner Zoltán, Réte polgármestere az Új Szó 2013. május 9. számában így tájékoztattatott a tervekről: “A harangláb a ravatalozó részét képezi, a két építményt térkővel kötik össze. A projekt összköltsége eléri a 8000 eurót. A megyétől megkaptuk a költségek ötven százalékát, a fennmaradó részt a falu téríti”.

TelepülésRéte [Reca]
Pontos helyszín, címRéte, református temető - Reca, cintorín reformovanej cirkvi
Létrehozóa harangláb - Kválmont - Szenc, a harang - Dorota Lania - Przeworsk - Lengyelország
Felirata harangon - RECA - RÉTE - 2013
ForrásinformációkRétei Hírvivő, 2. szám, 3. évfolyam, 2013, december - http://ujszo.com/napilap/regio/2013/05/09/haranglab-epul-reten, Neszméry István Réte