Dóka László sírja

Dóka László sírja

Dóka László 1837-ben a pozsonyi járásban főszolgabiró volt. A nemességet Dóka András és Ferencz nyerte III. Károly királytól 1714-ben.
Czimerök – mit ekkor kaptak – kék mezőben zöld tér fölött álló grif, első jobb lábaival egy szőlőtőkét tart, melyen két fürt vörös szőlő függ. A paizs fölötti sisak koronájából szintén grif emelkedik ki, kivont kardot tartva. Foszladék jobbról arany-kék, balról ezüst-vörös.

TelepülésRéte [Reca]
Pontos helyszín, címkatolikus temető
Készíttető neveDóka család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik Tekintetes / Dóka László Úr / Ns Posony Vármegye hajdani / Főbírája / Meghalt Május hó 18-án 1858 / élete 61. évében / Béke hamvainak.
rete-doka-laszlo-sirja (3)
rete-doka-laszlo-sirja (4)