Petrovits Károlyné síremléke

Az 1848 – 49-es évekkel kapcsolatos “amit a Kis – és Nagy Rétei Molnár család utolsó sarjától (Molnár szolgabíró úrtól) hallottunk, hogy az ő családjuk rokonságában volt Petőfi Sándor családjával, a Petrovitsokkal. Szerinte Petőfi meg is látogatta az itteni rokonságát, amikor 1848-ban Pozsonyban járt. Ezt támasztja alá a rétei református temetőben ma is látható sírkő ezekkel a nevekkel: legfölül Molnár Károly, középen Petrovits Károlyné és alatta Molnár Adél. Fogadjuk hát el ezt az adatot. Miért ne mondott volna igazat egy tiszteletben megőszült volt magyar királyi szolgabíró?”

TelepülésRéte [Reca]
Pontos helyszín, címReformátus temető
Készíttető nevehozzátartozók
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratMOLNÁR KÁROLY / 1855 - 1890 / PETROVITS KÁROLYNÉ / 1827 - 1885 / MOLNÁR ADÉL / 1889 - 1890 / BÉKE PORAIKRA
Gondozását felügyelia család
ForrásinformációkCséplő Ferenc: Réte - bástya és menedék, 27. oldal, 1995, Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 3.