Kubinyi Ferenc sírhelye

Az evangélikus temetőbe temették a XX. század elején a falu jeles szülöttjét, Kubinyi Ference történészt. Síremlékét nemrég tette rendbe a község önkormányzata. Feketemárvány sírkövén a rávésett kereszt alatt ez a felirat olvasható: „Elhunyt az Úrban! Felső Kubini és Deményfalvi Kubinyi Ferencz, áldásos életének 77-ik évében Kóváron 1903. július 14-én”.

TelepülésKóvár [Koláre]
Pontos helyszín, címA templommal szembeni evangélikus temetőben található.
Készíttető neveKubinyi család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratElhunyt az Úrban! / Felső Kubini / és Deményfalvai / Kubinyi Ferencz / áldásos életének / 77ik évében / Kóváron / 1903. július 14-én // Áldás és béke / drága porai felett! // Enterprise o. p. f. / B. pest
Gondozását felügyeliKóvár önkormányzata és egyházközsége
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékeink nyomában IV. Lilium Aurum, 2011, 69. *** Kóvár: A kettéosztott Ipoly menti határfalu, Honismereti kiskönyvtár 211. Sz., Komáromi (Komárno) KT Kiadó Kft., 2003, 9. *** Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
kovar-kubinyi-ferenc-sirhelye-2
kovar-kubinyi-ferenc-sirhelye-3