Jézus Szíve-kápolna

Jézus Szíve-kápolna

A templomkertben található, a helybeliek által Jézus Szíve-kápolnaként emlegetett szakrális kisemléket a Nászali család építtette. Az újabb keletű, piros téglából épült „kápolnácska” egy betonalapon áll. Nemrégiben fehér vakolattal vonták be. Valójában egy képoszlopról van szó, melynek a félkörívben végződő üvegajtaja mögötti fülkében egy Jézus Szíve-szobor és két térdeplő angyal látható. Jézus fehér ruhában, bordó palástban áll, vérző két kezével szíve felé mutat. A szárnyas angyalok egyike hosszú fehér, a másik kék ruhában térdel.

TelepülésKóvár [Koláre]
Pontos helyszín, címA templomkertben található.
Készíttető neveNászali család
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékeink nyomában IV. Lilium Aurum, 2011, 70. *** Varga Emese, Ipolynyék, 2016.
kovar-jezus-szive-kapolna-1
kovar-jezus-szive-kapolna-4