Galambos Dániel sírja

A sírban Galambos Dániel és neje Vörös Janka nyugszanak. Galambos Dániel földbirtokos volt, fiai Galambos László rétei református lelkész és Galambos József földbirtokos.

TelepülésNemesócsa [Zemianska Olča]
Pontos helyszín, címreformátus temető
Készíttető nevecsalád
LétrehozóRuzsicska J. Komárom
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratGALAMBOS / DÁNIEL / MEGH. ÉLETÉNEK 85dik ÉVÉBEN / 1895 JÚLIUS HÓ 9én. / GALAMBOS DÁNIELNÉ / sz. VÖRÖS JANKA / MEGH. ÉLETÉNEK 77dik ÉVÉBEN / 1900 MAJUS HO 30 án. / Könnyű legyen nyugovástok / Aldott legyen emléketek / Sziveinkben örökké él / A hála és a kegyelet! // Ruzsicska J. / Komárom.
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkKránitz Zsolt (szerk.): „A késő idők emlékezetében éljenek…” A Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi önéletrajzai, 1943 (A Pápai Református Gyűjtemények Kiadványai, Forrásközlések 13. Jubileumi kötetek 2. Pápa, 2013