Mikes család sírkertje

A családi sírkert három sírjában Mikes József (1872-1930) községi jegyző és neje Bajcsy Julianna (1883-1969); gyermekeik: Dr. Mikes Béla (1903-1978) egykori gútai főjegyző és Rácz Dánielné Mikes Edit (1917-1978) nyugszanak.

Dr. Mikes Béla Nemesócsán született. Középiskoláit Pozsonyban végezte, majd a prágai német műegyetemen és a pozsonyi egyetem jogi fakultásán folytatta tanulmányait. Pályafutását a közigazgatási pályán Pozsonyban kezdte, majd az ógyallai járási hivatalnál teljesített szolgálatot. A cseh hatóságok államellenes működés gyanúja címén felfüggesztették állásától, majd Guta község főjegyzője lett.

TelepülésNemesócsa [Zemianska Olča]
Pontos helyszín, címreformátus temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / MIKES JÓZSEF / Közs. Jegyzö / 1872 - 1930 / és neje / BAJCSY JULIANNA / 1883 - 1969 // Itt nyugszik / DR. MIKES BÉLA / 1903 - 1978 // Itt nyugszik / RÁCZ DÁNIELNÉ / szül. MIKES EDIT / 1917 - 1978
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkA visszatért Felvidék adattára (Budapest, Rákóczi, 1939) Ölvedi János: Üzenet a csonkamagyarországi magyaroknak * Kránitz Zsolt (szerk.): „A késő idők emlékezetében éljenek…” A Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi önéletrajzai, 1943