Alsóborsai Csorba József honvéd tizedes síremléke

Az Alsóborsai Csorba család sírkertjében idősb Csorba István (1782-1831) és neje Galambos Julianna; Csorba Farkas (1811-1890) Somorján és Nagykeszin szolgáló református lelkész; Csorba József (1830-1910) 1848-as honvéd tizedes, majd magyar királyi honvéd százados és felesége Csorba Ida nyugszanak. Csorba József elhunytáról a Vasárnapi Újság is tudósított.
A falu közössége, az MKP alapszervezetének szervezésében több éve az 1848/49-es szabadságharc emlékére március 15-én koszorút helyez el a síron.

TelepülésNemesócsa [Zemianska Olča]
Pontos helyszín, címreformátus temető
Készíttető nevecsalád
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratALSÓBORSAI / CSORBA JÓZSEF / volt 48-as honvéd tizedes / majd m. kir. honvéd százados. / 1830 – 1910 / és neje / ALSÓBORSAI / CSORBA IDA / 1842 – 1918 // ALSÓBORSAI / CSORBA FARKAS / ev. ref. lelkész / Somorjában volt 10 / Nagy Keszin 34 évig. / 1811. – 1890. / egyetlen unokája / CSORBA ÖDÖN / 1874. – 1878. / Emelte leánya Ida / Csorba Józsefné. // ALSÓBORSAI / IDŐSB NS. / CSORBA ISTVÁN / SZÜL. 1782. megh. 1831. / ÉS NS. / GALAMBOS JULIANNA / szül. 1791. megh. 1819. / 38 éves házastársak / HAMVÁT JELZŐ SIRKŐ.
ForrásinformációkVasárnapi Újság, 22. szám. 1910. 57. évf.