Bomb család sírja

Bomb család sírja

Pap János Bomb és Ferencz 1570. november 23-án nyertek czímeres nemeslevelet Miksa királytól, mely 1574-ben hirdettetett ki. A család Galántáról származik, honnan előnevét is veszi. A családnak fiágban magvaszakadt. Utolsó tagja Bomb Angéla, aki Frideczky Barnabáshoz ment nőül (Frideczky Barnabás (1813-1887) adótáros, 1848/49-es nemzetőr őrnagy), Galántán lakik.
Czímer: ezüsttel és veressel vágva, felül három (1:2) hatágú veres(?) csillag, alul orrán keresztül nyíllal átlőtt, fehér bikafej. Sisakdísz: nyilt fekete szárny között paizsbeli három csillag ragyog.Takarók: veresezüst.

TelepülésGalánta [Galanta]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készíttető neveBomb család
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratItt nyugszik / Istenben boldogult / Frideczky Barnabásné / szül. Bomb Angela / 1835 - 1912 // Galánthai Bomb család / nyugvóhelye / 1574 - 1912
galanta-bomb-csalad-sirja (2)
galanta-bomb-csalad-sirja (3)