Mihok János cigányprímás sírja

A 19. század második felében a galántai muzsikusok hírnevét Mihók József és zenekara is gazdagította. Nemcsak az Esterházyakat mulattatták, hanem gyakran szerepeltek az ország határain kívül is.
Kodály Zoltán egyik legismertebb alkotása, a Galántai táncok alapjait a helybeli “világhíres” cigányprímás, Mihók János tizenkét tagú zenekarától hallott nóták, verbunkosok ihlették.
Mihók János a galántai öreg temetőben nyugszik.

TelepülésGalánta [Galanta]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készíttető neveMihók család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / boldogult világhírű / Mihok János / zenekarvezető. / Gyászolják bús szívvel / kesergő neje / és 12 tagból álló zenekara. / Szül. 1858 aug. 20. / Megh. 1904 júl. 12. / Béke hamvaira!
galanta-mihok-janos-primas-sirja (2)
galanta-mihok-janos-primas-sirja (3)