Frideczky Árpád sírja

Frideczky Árpád, született Galántán, 1871-ben. Gazdasági tanulmányai befejezése után Galántán, birtokán gazdálkodott, majd Esterházy Mihály gróf uradalmi titkára, azután uradalmi számvevője lett. Az „Omge”, az „Országos gazdatiszti egylet”, a „Pozsonyi képzőművészeti egylet”, a „Pozsony vármegyei gazdasági egylet” választmányi tagja, a „Pozsonyi orvos- és természettudományi társulat” működő tagja, a „Pozsonyi Toldy-kör” háznagya, Pozsony város állami állandó gazdasági tudósítója, a „Nyugatmagyarországi Hiradó” közgazdasági, valamint a „Gazdasági Lapok” és „Köztelek” munkatársa. Ő írta Pozsony vármegye monografiája számára a mezőgazdasági és állattenyésztési részt. Több éven át titkára volt a „Pozsonyvármegyei gazdasági kaszinó”-nak. Több kisebb gazdasági munkát írt és füzetben megjelent tőle a „Talajismeret és talajmívelés” czímű munka.
Frideczky Árpád 1934. február 11-én távozott az élők sorából. Sírja az Esterházy család sírboltjának tövében található.

TelepülésGalánta [Galanta]
Pontos helyszín, címöreg temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik Istenben / boldogult / Frideczky / Árpád / született 1871. augusztus 3. / meghalt 1934. február 11.
galanta-frideczky-arpad-sirja (2)
galanta-frideczky-arpad-sirja (3)