Szoleczky János sírja

Az Osztrák-Magyar Monarchia széthullása és Csehszlovákia megalakulása után felekezeti iskola működött a faluban. A korszak kiemelkedő pedagógusai közé tartozott Szoleczky János, aki aktívan kivette részét a községben zajló szövetkezeti életből, a helyi önkéntes tűzoltóság munkájából, szabad idejében műkedvelő színi előadásokat szervezett.

TelepülésKőhídgyarmat [Kamenný Most]
Pontos helyszín, címKistatai temető - Cintorín Malá Tata
Készíttető neveSzoleczky Jánosné
FeliratITT NYUGSZIK ISTENBEN BOLDOGULT / SZOLECZKY JÁNOS / KŐHIDGYARMATI TANÍTÓ / 1893 – 1967 / ÉS NEJE / SZOLECZKY JÁNOSNÉ / SZÜL. BRENNER MÁRIA / 1904 – 1991 / NYUGODJANAK BÉKÉBEN
Gondozását felügyeliSzoleczky János fia, és a kőhídgyarmati Blahák család. Halála után (2018 óta) az unokák Szoleczky János és István gondozzák.
ForrásinformációkA csehszlovákiai magyar tanítók almanachja 1918 – 1933
OLYMPUS DIGITAL CAMERA