Pétzeli (Péczeli) József református lelkész, költő, műfordító sírja

A Komáromi Tudós Társaság és az 1789-1792 között megjelent Mindenes Gyűjtemény megalapítója. 42 évesen, 1792. december 4-én halt meg.

TelepülésKomárom [Komárno]
Pontos helyszín, címreformátus temető
Készítés időpontja1792. december 6.
Készíttető nevePéczeli család
Létrehozóismeretlen
FeliratITT FEKSZIK / TT. PÉTZELI JÓSEF / A. R. KOMÁROMI EVREF. EKKLÉSIÁNAK / IX. ESZT. VOLTT PAPJA / A KI / NAGY ELMÉJÉT. SZÉP ERKÖLLTSÉVEL / ÉKESÍTETTE / NYÁJASSÁGÁVAL, HŰSÉGÉVEL / ALÁZATOSSÁGÁVAL, KEGYESSÉGÉVEL. / MINDENEKNEK PÉLDÁT HAGYOTT. / MAGÁNAK PEDIG / TUDOMÁNYAL, TANITÁSÁVAL / ERKÖLTSI PREDIKATZIÓJIVAL / ÉSSOK HASZNOS KÖNYVEKNEK / MAGYAR NYELVRE VALÓ FORDITÁSÁVAL / ÖRÖK EMLÉKEZETET SZERZETT. / ÉLT XLII ESZT / FELESÉGE TISZN. VARJAS KATALIN / GYERMEKEI KLÁRA ÉS JÓSEF / ÁLLITOTTÁK / MDCCXCII / Dec. 6ÁN.
Forrásinformációk-