Kovács Sándor az első világháborús katona emlékjele

Kovács Sándor az első világháború a romániai Sipotai fogolytáborban 35 éves korában meghalt katona emlékét megőrizve neje Dejcző Anna állíttatta, egyben az ő és fia sírja is. A sírban Kamancza Pál és felesége Kovács Magdolna nyugszanak.

TelepülésPárkány [Štúrovo]
Pontos helyszín, címöreg (katolikus) temető
Készíttető neveDejcző Anna
Készítés céljának ismert okaemlékállítás, kegyeletadás
FeliratA világháborúban elveszett / KOVÁCS SÁNDOR / emlékére / Meghalt 35 éves korában / a Románia-i Sipota-i / fogolytáborban az / 1917. ik év márc. havában. / neje / Dejcző Anna / 1889 - 1959 / KOVÁCS JANCSIKA / Született 1908 szept. 17 / + 1923 aug. 23. án // Boldogok akik sirnak / mert ők megvigasztaltatnak / KAMANCZA PÁL / 18?? - 1961 / KOVÁCS MAGDOLNA / 1??? - 1999