Emlékmű Erecs község elpusztulásának és a schengeni határok lebontásának emlékére

Az emlékkeresztet a Csallóköz, Csilizköz és Csicsó hagyományáért és kultúrájáért közhasznú társaság, Erecs község elpusztulásának és a schengeni határok lebontásának emlékére emeltette, 2007-ben.

Kategóriaszakrális kisemlék / szobor, emlékmű, emléktábla
TelepülésCsicsó [Číčov]
GPS47.7592666, 17.748866
Pontos helyszín, címAz emlékmű Csicsóról a Dunára vezető út mellett van, az Erecsi út mellett, majdnem a Duna töltésnél az erdőhatár kezdeténél. A faluból indulva a jobb oldalon.
Készítés időpontja2007
Készíttető neveCsallóköz, Csilizköz és Csicsó hagyományáért és kultúrájáért közhasznú társaság, Csicsó
LétrehozóNagy Géza fafaragó, Csicsó
Készítés céljának ismert okaErecs község elpusztulásának és a schengeni határok lebontásának emlékére
FeliratEmeltette Csallóköz, Csilizköz és Csicsó hagyományáért és / kultúrájáért közhasznú társaság, Erecs község elpusztulásának és / a schengeni határok lebontásának emlékére / szlovák szöveg / angol szöveg / 2007. december 22. Csicsó // ERECU / 1234 / ERECS / 2007 / SCHENGEN / 2007.XII.21.
Gondozását felügyeliCsallóköz, Csilizköz és Csicsó hagyományáért és kultúrájáért közhasznú társaság
ForrásinformációkBödök Károly, Csicsó