Attila park, Attila szobra

2005 május 21-én avatták fel Attila hun király első felvidéki köztéri szobrát. Az avató ünnepélyen Gáspár Tibor tanár, Kun Ferencz Rákóczi szövetség alelnöke, Nick Ferenc a Falvak kultúrájának elnöke mondtak beszédet. Nick Ferenc Csicsói Nagy Gézának, a kultúra lovagjának átadta a társaság (2015. VIII. 20-ig) első arany pecsétgyűrűjét. Történelmi beszédet Csáky Pál miniszterelnök helyettes tartott, amikor a szlovák sajtó és politikai elit hatékonyan bírálta őt.
A szobor magánterületen áll – a polgármester nem szándékozott engedélyt adni – egyébként nem volt szükséges.
A szobrot 2009 júniusában ismeretlenek gyúlékony anyaggal lelocsolták és felgyújtották. A műalkotás csak enyhén károsodott.

TelepülésCsicsó [Číčov]
Pontos helyszín, címAttila park
Készíttető neveCsallóköz, Csilizköz és Csicsó hagyományaiért és kultúrájáért k.h.t
LétrehozóFrech Ottó fafaragó, Magyarország / Nagy Géza fafaragó, Csicsó
FeliratATTILA: ISTEN OSTORA, VILÁG PÖRÖLYE / "ATTILA: FLAGELLUM DEI, MALLEUS ORBIS" / Emeltette Csallóköz, Csilizköz és Csicsó hagyományaiért és kultúrájáért k.h.t / 2005. V. 21. // ?? / NAGY GÉZA / ?? ISTVÁN
Gondozását felügyeliCsallóköz, Csilizköz és Csicsó hagyományaiért és kultúrájáért k.h.t
ForrásinformációkCsicsói Nagy Géza, fafaragó