Búcsi Szabó Lajos táblabíró sírja

A révkomáromi Biztosító Társság több éven át igazgatója, ügyvéd. Felesége Fogthüy Erzsébet, vejei Konkoly Thege Balázs táblabíró, Bögellői Kossár Ferencz Komárom város kapitánya.

TelepülésKomárom [Komárno]
Pontos helyszín, címReformátus temetőben, a sír a Foghtüy család sírkertje mellett található.
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratE / GYÁSZOS / SÍRHALOM FEDI / EGY HAZÁJÁT HÍVEN SZERETETT HONFINAK / TISZTA LELKŰ KERESZTYÉNNEK ÉS / ATYÁNAK S ÖSZINTE KEBLÜ EMBERBARÁTNAK / TEK. NS. ÉS VITÉZLETT BUCSI / SZABÓ LAJOS URNAK / TÖBB TEK. NS. MEGYÉK TÁBLABIRÁJÁNAK / A RÉV - KOMÁROMI BIZTOSÍTO TÁRSASÁG / KORMÁNYÁT TÖBB ÉVIG HIVEN TARTOTT / IGAZGATOJÁNAK MÉLTOSÁGOS, NAGYSÁGOS / ÉS TEK. NS. CSALÁDOK ÜGYVÉDÉNEK HALALOS / ÁLOMRA SZENDERÜLT TEST ROMAIT / KORAI ELHUNYTÁN VIGASZTALHATATLANUL / KESEREGNEK MILY GYÁSZBA MERÜLT / ÖZVEGYE: TEK. NS. FOGTHUY ERSEBETH / ASSZONY S GYERMEKEI LEOPOLDINA / SZERETETT FÉRJÉVEL TEK. NS. KONKOLY / THEGE BALÁZS URRAL TÖBB TEK. NS. / MEGYÉK TÁBLA-BÍRÁJÁVAL S GYERME / KEIKKEL: KAROLINA KEDVES FÉRJÉVEL / TEK. NS. BÖGELLÖI KOSSÁR FERENCZ / URRAL SZ. K. KOMAROM VÁROSA KAPI / TÁNYÁVAL S TÖBB TEK. NS. MEGYÉK / TÁBLA BIRÁJÁVAL S GYERMEKEIKKEL / ÉS ERZSEBETTH A KÖNNYEZŐ ÁRVA SZÜZ. / SZÜLETETT DEC. 22D. 1781. / MEGHALT FEBR. 3D. 1811. / BÉKE LEBEGJEN ÁLDOTT HAMVAIN.
Forrásinformációk-