Wertner Mór emléktáblája

A századforduló jeles tudósa 1908-1921 között Párkányban élt és működött, mint megbecsült járási tisztiorvos és több kiváló történeti munka szerzője. Az emléktáblát Párkány és Vidéke Kulturális Alapítvány és Párkány városa állíttatta 1996-ban.

TelepülésPárkány [Štúrovo]
Pontos helyszín, címFő utca 13.
Készíttető nevePárkány és Vidéke Kulturális Alapítvány és Párkány városa
Készítés céljának ismert okaemlékállítás
FeliratDr. Wertner Mór / Spáca, 1849. július 26 - Párkány, 1921. június 8. / orvos - történész, genealógus / A századforduló jeles tudósa. 1908 - 1921 között városunkban élt / és működött, mint megbecsült járási tisztiorvos és több / kiváló történeti munka szerzője. / Érdemei múlhatatlanok. / szlovákul / Állíttatta a Párkány és Vidéke Kulturális Alapítvány / és Párkány városa 1996-ban.
Gondozását felügyeliPárkány és Vidéke Kulturális Alapítvány és Párkány városa
ForrásinformációkKiss László tanulmánya, in: MAGYAR ORVOSI NYELV 2014, 1, 33–37