Új központi temetőkereszt az Öregtemetőben

Az újabb központi kereszt szürke műkőből készült. A betonalapzaton álló, egyenes szárvégű kereszt oszlopán ez a dedikáció áll: „Isten dicsőségére állította özv. Kráncs Jánosné 1968. Jézus add, hogy hozzád térjek, veled haljak, veled éljek.” A kereszten ezüstözött vaskorpusz látható, jobbra fordított fejjel, kifeszített karokkal, egymás mellé helyezett két lábszárral.

TelepülésKőkeszi [Kamenné Kosihy]
Pontos helyszín, címA falu délkeleti részén, az Öregtemetőben található.
Készíttető neveKráncs Jánosné
FeliratISTEN DICSŐSÉGÉRE / ÁLLÍTATTA / özv. / KRÁNCS JÁNOSNÉ / 1968. / Jézus add, hogy / hozzád térjek, / veled haljak, / veled éljek.
Gondozását felügyeliKőkeszi lakosai
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékeink nyomában IV. Lilium Aurum, 2011, 80. *** Varga Emese, Ipolynyék, 2017.
kokeszi-uj-kozponti-temetokereszt-az-oregtemetoben-3
kokeszi-uj-kozponti-temetokereszt-az-oregtemetoben-4