Szent József-kápolnácska

A templom külső szakrális terében, a volt kripta kinti bejáratánál áll a Szent József-kápolnácska. Ez tulajdonképpen egy szoborfülkécske, amely a templom egyik támpillérébe épült. A kis építmény háromszögcsúcsát piros horganyfedél borítja; a homlokzaton egy Jézus Szíve szimbólum látható, az ovális végződésű bemélyedésben pedig a Szent József-szobrot láthatjuk. József kék ingben, barna palástban áll előttünk, balján a fehér ruhás Kisdedet tartja. Jézus és József feje körül glória ragyog, kezükben országalmát tartanak.

TelepülésKőkeszi [Kamenné Kosihy]
Pontos helyszín, címA templomkertben található.
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékeink nyomában IV. Lilium Aurum, 2011, 82. *** Varga Emese, Ipolynyék, 2017.
kokeszi-szent-jozsef-kapolnacska-3
kokeszi-szent-jozsef-kapolnacska-4