Temetői díszkút

Temetői díszkút

A temetőben található világháborús emlékmű előtt lévő kopjafákat és díszkutat csicsói mesterek készítették, 2002-ben adták át. A kopjafa ezen a tájon ismeretlen volt. A díszkút az eredeti gémeskút fölé épült, meghagyva a kútágast a kútgémmel, szépen faragott káváján pedig 4 vaslemez főnixmadár áll, csőrükkel a bölcsek kövét tartják. Ezek a gémekhez hasonló mitológiai madarak az állandóan megújuló életet jelképezik. A káva felirata:
„2002 FAANYAGOT ADOMÁNYOZTA FEHÉRVÁRY PÁL FARAGTA ÉS TERVEZTE NAGY GÉZA. SEGÍTSÉGÉT FELAJÁNLOTTA ÁBRAHÁM ANTAL, CSÉMI CSABA, NAGY ZOLTÁN, KISS FERDINÁND, TARCSI MIKLÓS ÉS A POLGÁRMESTERI HIVATAL”.

TelepülésCsicsó [Číčov]
Készíttető neveközadakozásból
Létrehozófaragta és tervezte Nagy Géza
Felirat2002 / FAANYAGOT ADOMÁNYOZTA / FEHÉRVÁRY PÁL / FARAGTA ÉS TERVEZTE / NAGY GÉZA / SEGÍTSÉGÉT FELAJÁNLOTTA ÁBRAHÁM ANTAL, CSÉMI CSABA, / NAGY ZOLTÁN, KISS FERDINÁND / TARCSI MIKLÓS / ÉS A POLGÁRMESTERI HIVATAL
csicso-temetoi-diszkut-2
csicso-temetoi-diszkut-3