Kopjafa az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére

A magyar szabadságharc  160. évfordulójának  tiszteletére 2008. március 15- én a Csemadok Nagybalogi Alapszervezet kopjafát állított a helyi református templom kertjében.  A rendezvényt jelenlétükkel a helyi szervezeteken kívül megtisztelték a kül. pártok képviselői, a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szerevezet képviselői (Homoly Erzsébet vezetésével), a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának képviselői (Sebők Valéria és Povinszky Elvira), az Ózdi Vitárius István Huszárbandérium (Vitko Egon vezetésével), testvértelepülésünk Susa-Uraj képviselői (Tartó Lajos, ózdi képviselő vezetésével). Az ünnepi beszédet Csúr Tibor polgármester mondta, de Sebők Valéria is köszöntötte az ünneplőket. Az emlékműsorban szerepelt a Szivárvány Énekkar Lévay Tibor karnagy vezetésével és a Gyöngyösi István Irodalmi Kör. A huszárbandérium érkezése, jelentése, díszőrsége és koszorúzása is emelte az ünnepség szívekbe beivódó fényét. A koszorúzást követően a meghívott vendégek szeretetvendégségen vettek részt a helyi kultúrházban.

TelepülésVámosbalog, Nagybalog [Veľký Blh]
Pontos helyszín, címreformátus templom kertje