Molnár Gyula és Volánszky Ferenc nagybalogi gyógyszerészek síremléke (Balogvölgy)

A nagybalogi gyógyszerészek, Molnár Gyula (1861-1935) és Volánszky Ferenc (1904-1979) síremléke (Balogvölgy)

Volánszky Ferenc benősült a gyógyszerész Molnár családba. Élete végéig Nagybalogon dolgozott. Feri bácsi, ahogy a helyiek hívták, nem ismert lehetetlent. Minden betegségre talált gyógyírt. A gyógyszereket otthon keverte ki porokból. Bármikor fel lehetett keresni, van rá példa, hogy éjfélkor zavarták és ekkor is jó kedvűen tanácsot adott a gyengélkedő hozzátartozóinak.

TelepülésVámosbalog, Nagybalog [Veľký Blh]
Pontos helyszín, címReformátus temető
FeliratMolnár család / Molnár Gyula / gyógyszerész / 1861-1935 / Molnár Gyuláné / szül. L. Farkas Mária / 1869-1937 / Várhegyi Zoltánné / szül. Molnár Mária / 1911-1977 // Volánszky család / Volánszky Ferenc / gyógyszerész / 1904-1979 / Volánszky Ferencné / szül. Molnár Ilona / 1908-1985 / Emlékeitek örökké élni fognak
Gondozását felügyeliAsztalos Olívia, Nagybalog
ForrásinformációkAsztalos Olívia könyvtáros elbeszélése nyomán, aki a községi hivatal munkatársaként részt vett a temető felmérésében.
nagybalog-molnar-volanszky (1)
nagybalog-molnar-volanszky (3)