Elek Barna, nagybalogi cipész síremléke (Balogvölgy)

Nagybalogon négy cipész működött egy időben. Az emberek ekkor még inkább kijavíttatták lábbelijüket, ha rossz volt, csak nagy szükség esetén vásároltak. Cipőjavításon kívül természetesen más munkát is elvállaltak. Így a cipészeknek annyi munkájuk akadt, hogy mind a négyen megéltek a mesterségből. Elek Barna nagyon szerette a labdarúgást. A focisták cipőit gyakran és nagy szeretettel javította ki.

TelepülésVámosbalog, Nagybalog [Veľký Blh]
Pontos helyszín, címReformátus temető Uzapanyit felé eső része.
FeliratElek Barnáné / Csomós Ilona / * 1931.8.22 † 1994.1.7. / Elek Barna / * 1926.5.16 † 2013.12.1 / Elek Barna
Gondozását felügyelihozzátartozók
ForrásinformációkAsztalos Olívia könyvtáros elbeszélése nyomán, aki a községi hivatal munkatársaként részt vett a temető felmérésében.
nagybalog-elek-barna (1)
nagybalog-elek-barna (2)