Öreg sírok az ipolyvarbói temetőben

A sírkeretben négy sírt találunk: az 57 évesen elhunyt Benkő Tamás, Varbó és több helységek buzgó lelki pásztorának,  holt tagjainak sírját. Istenben boldogult Siposs György iskolamester és jegyző sírját; valamint a fiatalon elhunyt Mohácsik Ilona és Badó Mihály sírját.

TelepülésIpolyvarbó, Varbó [Vrbovka]
Készítés időpontja1849, 1847
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Feliratelső sír: 57 fáradtságo évek után találtak nyugtot Benkő Tamás Varbó és több helységek buzgó lelki pásztorának holt tagjai. Második sír: Itt nyugszik Mohácsik Ilona élt 9 évet meghalt 1887 július hó 13, Béke hamvaira. Harmadik sír: Itt nyugszik Istenben boldogult Siposs György iskolamester és jegyző, meghalt 22 aug 1849. Negyedik sír: Itt nyugszik az Úrban Badó Mihály, meghalt élte 59 évi
ForrásinformációkPathó Marianna, Ipolymnyék