Széchenyi Szabó család kriptája

A kriptában a Széchenyi Szabó család tagjai nyugszanak:
Szabó József (elhunyt 1859) – Szabó Jolán (1876-1949), Szabó Margit (sz. 1877) – Széchényi Szabó József (1820) és neje Ciriak Terézia (1820-1907), gyermekeik: József, Albert, Adel, Anna, Széchenyi Szabó Wilmos (1873-1907), Széchényi Szabó János (1844-1929), és neje Széchenyi Szabó Thomka Malvin.
Szabó József gyermekei: Szabó Albert (1855-1859), Szabó Adél (1859-1859) Szabó Anna (1859-1860).

TelepülésIpolyvarbó, Varbó [Vrbovka]
Készíttető neveSzéchenyi Szabó Jolán és Széchenyi Szabó Margit
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Felirat1: Itt nyugszik Úrban Szabó József elhunyt 1859 Dec 19 életének 16ik évében Az élet tavaszán nyíló virág valál. Még nyári nap sem ért s már elhervadál. Rövid volt életed hosszu lesz majd a kin Mely átviharzik a szülők érzelmein. // 2: Itt nyugszik az Úrban Szabó Jolán 1876-1949, Szabó Margit 1877, Emlékük örökké élni fog szívemben. // 3: Széchényi Szabó József 1820... / és neje Ciriak Terézia 1820.1907 / gyermekeik / József, Albert, Adel, Anna / Széchenyi Szabó Wilmos 1873-1907 / Széchényi Szabó János 1844-1929 / Széchenyi Szabó... / ... Thomka Malvin... / 4: Ezen síremléket / az úrnak 1926-odik / évében felejthetet- / len jó szüleik emlé- / kére kegyeletük és / hálájuk jelére /emeltek / Széchenyi Szabó Jolán / Széchenyi Szabó Margit // 5: Boldogok / halottak akik az / Úrban haltak el a / Szentlélek mondja / hogy / nyugodjanak ... / az ő cse- / lekedeteik kö- / vetik őket. // 6: Itt nyugszanak az Úrban / Szabó József gyermekei / Szabó Albert / szül. 1855-ik évben Juni 24-én, meghalt 1859-ik évben Feb. 19-én / Szabó Adél / szül. 1859-ik évben Juli 31-én / 1859-ik évben Nov. 29-én / Szabó Anna / szül. 1859-ik évben Juli 31-é n/ meghalt 1860 március...
ForrásinformációkPathó Marianna, Ipolynyék