Gulyás Lajos falubíró sírja

Gulyás Lajosnak 25 hold földje volt, a magyar időben a község bírája, erős református családként részt vállalt az egyház és a falu életében is.
Édesapja Gulyás Lajos református lelkésznek, az 1956-os forradalom mártírjának, akit a forradalomban való részvétele miatt halálra ítéltek és kivégeztek.

TelepülésKisújfalu [Nová Vieska]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás, emlékállítás
FeliratE sírhalom / alatt nyugszik / GULYÁS LAJOS / 1893 – 1942. / és neje / KOVÁCS ERZSÉBET / 1891 – 1965 / GULYÁS LAJOS / ref. lelkész / 1918 – 1957. / Nyugodjanak békében! // Uram Te adsz nékünk / békességet / Ézs. 26. 12. / És ne féljetek azoktól, / akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik. / Máté 10. 28.
ForrásinformációkKisújfalu, Honismereti Kiskönyvtár 285. szám, Kisújfalu Önkormányzatának megbízásából kiadja a KT Könyv- és Lapkiadó Kft., Komárom (Komárno), 2006