Hamar István lelkész sírja

Hamar István lelkipásztor 1948-ban érkezett a faluba. 1948-tól 1973-g szolgált Kisújfalun. Az egyház számára egy nagyon nehéz időszakban, igazi lelkipásztorként állt helyt a gyülekezetében. Ennek köszönhetően kerülhetett sor a templom és a parókia teljes külső és belső felújítására. Neki köszönhetően az állami szervek részére kötelezően beszolgáltatandó anyakönyvek másolata megtalálható ma is a parókián. Áldásos munkájára még ma is sokan emlékeznek.

TelepülésKisújfalu [Nová Vieska]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készíttető nevereformátus gyülekezet
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratHAMAR ISTVÁN / REF. LELKIPÁSZTOR / 1917. JAN. 25. – 1973. DECZ. 31. / ÉS NEJE / RAJNAI IRMA / 1921. II. 19. – 1999. VIII. 2. / AZ ÚRNAK IRGALMÁT ÖRÖKKÉ ÉNEKLEM… LXXXIX. 25. / SZERETETTEL KISUJFALU GYÜLEKEZETE
Gondozását felügyelireformátus gyülekezet
ForrásinformációkKisújfalu, Honismereti Kiskönyvtár 285. Szám, Kisújfalu Önkormányzatának megbízásából kiadja a KT Könyv- és Lapkiadó Kft., Komárom, 2006