Kovács József lelkész sírja

1888-ban hunyt el a község lelkipásztora, Kovács József, aki a toleranciarendelet utáni második lelkipásztora volt Kisújfalunak. Sajnos róla, bár 54 évig élt a községben, nagyon kevés maradt az utókorra (70 éves korában mindene odaveszett a nagy tűzvészben). Családja, fia Kovács József kerékgyártómester is a község lakosa volt. A lelkipásztor és első két felesége a kisújfalui temetőben vannak eltemetve, sírhelyük a temető bejáratának jobb kéz felőli részén található.

TelepülésKisújfalu [Nová Vieska]
Pontos helyszín, címközségi temető bejárata mellett, jobbra található
Készíttető nevehálás kegyelettel emelték a református hívei
LétrehozóFellner, Érsekújvár
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
Felirat54 / Évig volt hüséges / Lelki pásztorunk. / KOVÁCS JÓZSEF / ref. lelkész úr, / szül. Szabadszáláson / 1804. jul. 25. / megh. Kis ujfalun / 1888. decz. 5. / Ezen emléket 1911 évben / hálás kegyelettel emeltük / hivei // Fellner / É ujvár.
ForrásinformációkKis Róbert: Kisújfalu története a kezdetektől 1900-ig, Cranium, s.r.o. Nové Zámky, 2000