Református templom Kisújfaluban

Kisújfalu lakói 1650 körül lettek reformátusok. 1680-ban Kisújfalu anyaegyházként működik, leányegyháza a komjáti egyházmegyébe tartozó mezőölvedi gyülekezet, Farnaddal együtt.
1785-ben Kisújfalut a vármegye Bátorkeszi leányegyházává nevezi ki, sőt a temetési szertartásról is rendelkezik. 1787-ben újra megnyílt református iskolája, és a templomot is újraépítették; ezt jelzi a bejárat fölött ma is látható évszám. A császár 1786-ban engedélyezte a református templom számára a torony építését, erre Kisújfalun is sor került, a már kész templomhoz való hozzáépítéssel.

TelepülésKisújfalu [Nová Vieska]
Készíttető nevereformátus egyházközság
Felirat1787
ForrásinformációkKis Róbert: Kisújfalu története a kezdetektől 1900-ig, Cranium, s.r.o. Nové Zámky, 2000