Az első és második világháború hőseinek emlékműve

Az 1997-ben állított emlékmű az  1914 – 1918 valamint az 1941 – 1945 között a világháborúkban elesetteknek állít emléket.

TelepülésIpolyvarbó, Varbó [Vrbovka]
Pontos helyszín, cím13-as h. sz.
Készítés céljának ismert okaemlékállítás
FeliratIpolyvarbó 1997 // Hősi halottaink emlékére // 1914 - 1918 / Andrus Péter Bertók István Csernyik István Galo Ferenc / Dánóci Ignác Diósi Aladár Fajcsik István Csernyík Mihály / Dánóczi János Gyüre Anti Kovács István Kovács János / Marton János Marton István Okosi György / Okosi István Pénzes János Srnik Pál Talpas János / F. István Rechtorik Mihály Urbankovics Mihály // 1941 - 1945 / Bagdal Vilmos Cserődi Mihály Csernyik Sándor Faggyos .../ Huszár István Mizsur Gyula Pálfi József Talpas István / Talpas Ferenc Talpas József Zólyomi János Vokolensky Ján / Polgári áld. Shöffer Ágneska és Ilka / Galo jánosné Juhász Györgyné Juhász Sándor Lőrincz István / Marton János Rechtorik... Talpas Mihály
ForrásinformációkPathó Marianna, Ipolynyék