kiss sirai Sirchich Nándor Trencsén megye főjegyzőjének sírja

A Sirchich családot (Kis-Zsirai) Lengyelországból Scyrzic helységből származtatják. Trencsén megyében ősi birtokuk Szkala-Ujfalu. Sirchich Nándor csak 39 évet élt. Két fia 5 évesen, lánya 10 hónaposan halt meg.

TelepülésTrencsén [Trenčín]
Készíttető neveSirchich család
LétrehozóR. Krupa
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratKiss sirai / Sirchich / Nándor / Trencsén megye főjegyzője / szül. 1837 Január hó 17.-én / megh. 1876 Deczember hó 12.-én / és neje/ Simon/ Paulina/ szül. 1843 Augusztus 11.-én / megh. 1923 November 21.-én / s gyermekeik / Pista/ * 1869 aug. 3.-án † 1874 szept. 22.-én / Gábor / * 1876 jul. 18.-án † 1881 máj. 23.-án / Fanny / * 1872 aug. 12.-én † 1873 máj. 25.-én
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkMAGYARORSZÁG CSALÁDAI CZIMEREKKEL ÉS NEMZÉKRENDI TÁBLÁKKAL, ÍRTA NAGY IVÁN,TIZEDIK KÖTET. PEST, 1863. KIADJA RÁTH MÓR, 223. oldal
trencsen-sirchich-nandor-sirja (2)
trencsen-sirchich-nandor-sirja (3)