Munkácsy Elek, tanár sírja

Munkácsy Elek, főgymnasiumi tanár, szül. 1847-ben Munkácson (Beregm.); 1882-ben nyert tanári oklevelet és 1880-ban a bajai, 1881-ben a kaposvári állami főgymnasium helyettes tanára volt, 1882-től pedig a trencséni kath. gymnasium rendes tanára, hol a latin és görög nyelvet tanította. 1882-ben Czuprák családi nevét Munkácsyra változtatta. Meghalt 1898. aug. 17. Trencsénben.
Czikke a kaposvári állami főgymnasium Értesítőjében (1881. A nevelés és oktatás az ó-görögöknél. Ism. Egyet. Philol. Közlöny 1882.).

TelepülésTrencsén [Trenčín]
Készíttető neveMunkácsy család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratMunkácsy Elek / a trencséni kir.kath. főgymn. / rend. tanára / sz. 1847máj. 7. - m. 1898 aug. 16. / Aludjál békében kedves jó férjem és / gyermekeink gondos, szerető atyja. / ...
trencsen-munkacsy-elek-2
trencsen-munkacsy-elek-3