Erzsébet szálló

Erzsébet szálló

A szállót Popper Ármin báró (podhragyi) (1860. szeptember 8., Nemeskutas – 1924. június 19., Budapest), nagybirtokos és nagyiparos építtette E. Bleier tervei alapján 1901-ben, szecessziós stílusban, a valamikori „Fekete csillagnál“ vendéglő helyén, és Sisi után Erzsébet Szállónak nevezte el. Később a báró a szállót állítólag kártyán elvesztette. 1919-ben a szállodát a Tátra Bank vásárolta meg, ezt követően keresztelték át 1921-ben Tátra Hotelre. A szállodában működő kávézó mindvégig a Sisi nevet viselte. Az épület eredeti nevét a 2012-es teljes körű felújítása után kapta vissza.

TelepülésTrencsén [Trenčín]
Pontos helyszín, cím(nagy valószínűséggel) Liget utca - Námestie SNP 2.