Kálvin János emlékmű és a reformáció 500 évének emléktáblája

A Kálvin János emlékművet 2009-ben, születésének 500. évfordulóján emelte az egyházközség. Az október 31-iki ünnepi istentisztelet után az emlékmű leleplezését Baranyay Alajos és Szabó Gyula gondnokok végezték. A műalkotás előtt áldásmondással Fazekas László püspök szolgált. Az emlékművet Čeněk Žiaček képzőművész készítette.
Az emléktáblát reformáció 500. évfordulója alkalmából készítette a Zsigárdi Református Egyházközség 2017-ben.

TelepülésZsigárd [Žihárec]
Pontos helyszín, címA református templom bejáratának bal oldalán található.
Készítés időpontja2009, 2017
Készíttető neveZsigárdi Református Egyházközség
LétrehozóČeněk Žiaček, képzőművész
FeliratMDIX / MDLXIV / KÁLVIN JÁNOS / MMIX // Egyedül Istené a dicsőség! / 500 / reformáció / 1515 - 2017 / A reformáció 500. évfordulója / alkalmából készítette / a Zsigárdi Református Egyházközség. / 2017. szeptember 17.
zsigard-kalvin-szobor-tabla (2)
zsigard-kalvin-szobor-tabla (3)