Útmenti kereszt vagy Molnár-kereszt

Molnár Máté kertjében állított egy feketemárvány-keresztet hálából azért, hogy hazatért a fogságból. Ezt íratta a keresztre: “SOHA EL NE / FELEJTSÉTEK, / HOGY MEGHALTAM / ÉRETTETEK! / ÁLDALAK URAM, / MERT MEGSEGÍTETTÉL! / (MIK.67)”.

TelepülésIpolybalog [Balog nad Ipľom]
GPS48.07615, 19.13221
Pontos helyszín, címIpolykeszi felé haladva, az út bal oldalán, a Molnár család kertjében, a 66. 75. h.sz. alatt található.
Készíttető neveMolnár Máté
FeliratBETELJESEDETT // SOHA EL NE / FELEJTSÉTEK, / HOGY MEGHALTAM / ÉRETTETEK! / ÁLDALAK URAM, / MERT MEGSEGÍTETTÉL! / (MIK. 67)
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékhelyeink nyomában II., Lilium Aurum 2009., 70. oldal * Varga Emese, Ipolynyék, 2016.