Árpád-házi Szent Erzsébet szobra

Szent Erzsébet-szobrot és parkot avattak Ipolybalogon.
2007. november 18-án, Szent Erzsébet évében (születésének 800. évfordulója tiszteletére) Ipolybalogon Árpád-házi Szent Erzsébet Emlékpark megszentelésére és Szent Erzsébet szobrának alapkőletételére került sor. Az idén jött el az ideje annak, miután az emlékpark területe új köntöst kapott, hogy felavassák az új szobrot is. Szent Erzsébet napján, november 19-én került sor a Szent Erzsébet-szobor felavatására és megszentelésére. Az ünnepség délben kezdődött, az avatást és a szentelést György Ferenc atya végezte, aki egyben a szobor adományozója is. Méltatta Árpád-házi szentünk emlékét és példáját. Erzsébet életét az öregeknek, betegeknek és szegényeknek szentelte. Azoknak, akik lelki vigasztalást vártak, ápolásra, gondozásra szorultak. Ha családon belül nincs mit tenni ilyen téren, akkor a jótékonysági szervezeteken belül bekapcsolódhatunk az ilyen jellegű munkába. Ha sok ilyen kis lépést megteszünk, a sok kis gyertya korunkba is elhozza azt a fényt és meleget, amelyet Erzsébet mintegy 800 esztendővel ezelőtt betegei és szegényei számára gyújtott.

TelepülésIpolybalog [Balog nad Ipľom]
GPS48.077573, 19.129545
Pontos helyszín, címNem messze a falu központjától, Ipolyság felől jövet, az út bal oldalán található, egy kisebb parkban.
Készíttető neveGyörgy Ferenc atya
ForrásinformációkKürtös 2011. december